Dingen die u kunt doen om uw gegevens te beschermen voor het geval Google uw account verwijdert

Google heeft zijn inactieve accountbeleid in mei 2023 bijgewerkt. Het zei dat het vanaf december 2023 accounts zal verwijderen die twee jaar inactief zijn geweest. Hoewel veel mensen misschien niet om deze accounts geven, bent u misschien een van de weinigen die een inactief Google-account gebruikt om andere noodzakelijke taken uit te voeren.

Dus hier is wat u moet doen om uw gegevens te beschermen voor het geval Google uw inactieve account verwijdert. Verifiëren Waarom moet u zich minstens eens in de twee jaar aanmelden bij uw Google-accounts?.

1. Controleer en update alle verbonden accounts

Of u nu uw Google-account gebruikt voor eenmalige aanmelding of het alleen gebruikt als gebruikersnaam voor uw andere accounts, u moet al uw verbonden e-mailaccounts bijwerken. Dit komt omdat als Google uw inactieve account verwijdert, u geen accounts kunt herstellen van andere services die dit als uw primaire e-mailadres gebruiken.

Daarom moet u inloggen op het inactieve Google-account en alle accounts vinden die aan het e-mailadres zijn gekoppeld. Als u dit doet, kunt u ervoor zorgen dat al uw accounts zijn gekoppeld aan uw actieve Google-account. Je wilt tenslotte niet ineens beseffen dat je geen toegang meer hebt tot Spotify omdat Google het gekoppelde account heeft gedeactiveerd.

2. Download foto's en video's van Google Foto's

Als je een Android-telefoon hebt, maakt Google automatisch een back-up van de foto's en video's die je maakt met Google Foto's. Dit geldt vooral als je een oude Pixel-telefoon hebt met onbeperkte back-ups.

Maar als u nu een nieuwe telefoon en een nieuw account heeft, zijn uw foto's en video's mogelijk nog steeds opgeslagen op uw oude Google-account. Om ervoor te zorgen dat u ze niet kwijtraakt als Google uw inactieve account verwijdert, moet u uw foto's en video's exporteren vanuit de gekoppelde Google Foto's.

3. Breng de inhoud van Google Drive over naar uw actieve account

Google Drive is een geweldige manier om grote bestanden online te delen. Als uw oude Google-account echter wordt verwijderd, is de bijbehorende inhoud op Google Drive voor altijd verdwenen. Dus zelfs als u uw Google Drive-bestanden deelt met niet-Gmail-accounts, verliezen zij ook de toegang ertoe.

Daarom moet u uw Google Drive-bestanden van het ongebruikte account naar het actieve Google-account verplaatsen. Zo zorg je ervoor dat je geen bestanden kwijtraakt. Bovendien kunt u deze overgedragen bestanden opnieuw delen, zodat niemand die ervan afhankelijk is, de toegang ertoe verliest. Verifiëren Hoe alle gegevens van het oude Google-account naar het nieuwe over te zetten?

4. Download Gmail-berichten

Veel gebruikers gebruiken Gmail als een permanent archief van de verschillende details van hun leven. Maar als Google uw inactieve account verwijdert, is ook alle informatie die in uw inbox is opgeslagen, verdwenen. Dus als u iemand bent die oude bonnen, tickets en herinneringen in e-mail bewaart, moet u deze exporteren voor bewaring.

U kunt Gmail MBOX-gegevens downloaden en importeren in een andere e-mailservice zoals Gmail Mozilla Thunderbird. Als u dit doet, zorgt u ervoor dat u toegang heeft tot uw oude berichten, zelfs als Google het bijbehorende account verwijdert. Zorg er wel voor dat u een back-up maakt van uw MBOX-bestand, aangezien het lokaal op uw computer is opgeslagen. Want als uw opslag faalt, zal het MBOX-bestand ermee mislukken.

5. Breng contacten over naar het andere Google-account

Voordat mensen een smartphone gebruikten, bewaarden mensen hun contacten meestal op een laptop, bewaarde ze op speciale simkaarten of bewaarde ze in hun telefoon. Door de introductie van de smartphone konden gebruikers hun contacten echter in hun persoonlijke accounts bewaren.

Hierdoor konden gebruikers het adresboek bij zich dragen, ongeacht het apparaat dat ze gebruikten. Maar als u uw apparaat al een tijdje niet hebt vervangen en een nieuw Google-account hebt gemaakt, is het mogelijk dat u de contacten met het nieuwe account niet hebt gesynchroniseerd.

Dus als Google uw oude account heeft verwijderd, zou het u kunnen verbazen dat al uw contactgegevens ontbreken. Om dergelijke ongemakken te voorkomen, moet u uw contacten overzetten tussen Google-accounts. Verifiëren Hoe LinkedIn-contacten aan Gmail toe te voegen.

6. Maak een back-up van uw Google Agenda

Voor de meeste mensen is deze app gewoon een tegenorganisatie-app waarmee je je tijd in de toekomst kunt beheren. Sommigen gebruiken Google Agenda echter ook als persoonlijk dagboek. Daarom, als u vroeger een dagboek op een oud Google-account schreef, moet u de Google Agenda-inhoud exporteren om ervoor te zorgen dat deze niet verloren gaat.

Door dit te doen, kunt u de inhoud ervan synchroniseren met uw bestaande journaling-app. Of u kunt het zelfs archiveren, zodat het alleen op nostalgische momenten kan worden geopend. Verifiëren Google Agenda gebruiken om je studierooster te organiseren.

Bescherm uw gegevens tegen verwijdering

Google verwijdert oude, ongebruikte accounts om de meeste gebruikers te beschermen tegen inbreuken op de beveiliging. Het is echter ook belangrijk om uzelf te beschermen tegen het verlies van belangrijke gegevens.

Door bovenstaande stappen te volgen weet je zeker dat je niets kwijtraakt, ook niet als Google een oud account verwijdert dat je nauwelijks gebruikt. Maar als u bang bent dat u een situatie tegenkomt waarin u over twee jaar of langer geen toegang meer heeft tot uw account, moet u een inactieve accountbeheerder aanstellen om te voorkomen dat Google deze verwijdert. U kunt nu bekijken Wat u moet doen voordat u uw Facebook-account verwijdert.

Ga naar de bovenste knop