Hoe u Zoek mijn iPhone uitschakelt wanneer u uw apparaat verkoopt

Wanneer uw iPhone is gestolen, verloren of zoekgeraakt, kunt u eenvoudig audio afspelen of de locatie bekijken. Daarom is de Zoek mijn-app op iPhone en iPad zo'n belangrijke beveiligingsfunctie. Vanaf iOS 13 heeft Apple Find My iPhone en Find My Friends geïntegreerd in deze ene app.

Locator-app is een essentiële radar om ongevallen met betrekking tot "verloren en gevonden apparaten" te verminderen. afstand De Zoek mijn-app instellen , kunt u een verloren of gestolen apparaat lokaliseren of zelfs een vriend helpen zijn of haar verloren apparaat terug te vinden. U kunt uw locatie ook delen met vrienden, familie en contacten, verzoeken om te volgen waar een vriend zich bevindt, of een routebeschrijving opvragen om naar iemand toe te komen.

Maar het is ook een optie om uit te schakelen wanneer je je iPhone wilt verkopen, ruilen, cadeau doen of weggeven.

Laten we eerst beantwoorden waarom; Vervolgens bekijken we hoe u Zoek mijn op uw iPhone of iPad kunt uitschakelen.

Waarom zou u Zoek mijn uitschakelen bij het verkopen van een iPhone?

Er zijn drie redenen om Zoek mijn uit te schakelen wanneer je iPhone wordt verkocht, weggegeven voor recycling of aan een vriend of familielid wordt gegeven:

  • U kunt uw iPhone of iPad niet terugzetten naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen zonder Zoek mijn uit te schakelen.
  • Iedereen met uw Apple ID en wachtwoordgegevens kan u volgen via de iCloud Zoek mijn-app.
  • Activeringsslot is ingeschakeld om uw apparaat te vergrendelen wanneer u Zoek mijn inschakelt, wat betekent dat de koper het niet kan gebruiken.

Daarom moet u ervoor zorgen dat u de optie uitschakelt voordat u uw apparaat doorgeeft of opstuurt voor service. U kunt Zoek mijn uitschakelen vanuit de app, maar ook op afstand vanuit iCloud, door uw apparaat te ontkoppelen van uw Apple-account.

Zoek mijn iPhone uitschakelen

De Zoek mijn-app is er als een speciaal hulpprogramma op uw iOS-apparaat. In iOS 13 zijn Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden gecombineerd in één app. Nu kunt u het gebruiken om uw locatie te delen, het apparaat als verloren te markeren en uw gegevens op afstand te wissen.

Maar om het uit te schakelen, moet je naar een andere plaats gaan: het menu Instellingen op je iPhone:

  • Open instellingen.
  • Tik op het Apple ID-logo met uw naam (het eerste item op het scherm Instellingen).
  • Scrol omlaag naar Zoek mijn op het volgende scherm.
  • Tik nu op Zoek mijn iPhone/iPad. Zet de schuifregelaar Zoek mijn iPhone/iPad in de uit-stand.
  • U moet uw Apple ID en wachtwoord invoeren om Zoek mijn iPhone uit te schakelen.
  • Zoek mijn iPhone wordt nu uitgeschakeld voor het geselecteerde iOS-apparaat.

Als u van plan bent het apparaat te verkopen, kunt u uw iPhone nu terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Doe dit met Instellingen -> Algemeen -> Herstellen -> Alle inhoud en instellingen wissen. Het is echter een goed idee om eerst volledig uit te loggen bij iCloud door op Afmelden te klikken onderaan de Apple ID-pagina, die u kunt openen door op uw naam boven aan Instellingen te klikken.

Hoe Zoek mijn uit iCloud uit te schakelen

U kunt Zoek mijn alleen uitschakelen via iCloud. Voordat u uw apparaat aan iemand geeft, moet u inloggen bij iCloud en alle inhoud en instellingen wissen. Hiermee wordt alles op je iPhone volledig gewist, wordt het verwijderd van de bijbehorende Apple ID en wordt Zoek mijn uitgeschakeld.

Als je twee-factor-authenticatie gebruikt op je Apple ID, krijg je een verificatiecode op je Apple-apparaten als extra beveiligingslaag wanneer je inlogt bij iCloud vanuit de browser. U kunt ook inloggen op "Zoek iPhone" direct op internet.

Gebruik dezelfde Apple ID en hetzelfde wachtwoord die zijn gekoppeld aan de telefoon die u wilt verkopen en volg de onderstaande stappen. iCloud geeft de kaart weer met waar je iPhone is:

  • Klik op de vervolgkeuzepijl naast "Alle apparaten” bovenaan de kaart en selecteer het specifieke apparaat in de lijst.
  • Klik iPhone scannen in de vervolgkeuzelijst die verschijnt voor het specifieke apparaat dat u hebt geselecteerd. Aangezien je de eigenaar bent van een Apple-apparaat en het wilt opgeven, voer je hier geen bericht of nummer in.
  • Als je telefoon is vergrendeld, verschijnt er een bericht Reset Op de volgende boot. De telefoon wordt op afstand gewist en u ontvangt een e-mail nadat deze is voltooid.
  • Nadat je je apparaat hebt gewist, tik je op de groene link met de tekst Verwijderen uit account.
    Het apparaat wordt nu gewist en gereset. Een andere gebruiker kan het nu activeren na het voltooien van de stappen op het iPhone-configuratiescherm.
ملاحظة: De volledige reeks iCloud-functies omvat Zoek mijn iPhone. Als u Zoek mijn iPhone niet ziet wanneer u iCloud.com op uw computer bezoekt, heeft uw account alleen toegang tot de webfuncties van iCloud. Om Zoek mijn iPhone te gebruiken, logt u in bij iCloud op uw Apple-apparaat via Instellingen.

Schakel Zoek mijn iPhone uit zonder een Apple ID

Je kan dit niet doen.

Zoek mijn op uw Apple-apparaten is niet alleen een herstelfunctie, maar ook een beveiligingslaag. Je Apple ID is de kern ervan, die je toestel beschermt bij diefstal of verlies. Apple Support geeft je een aantal manieren om te herstellen of Apple ID resetten uw voor het geval u het vergeet.

Wat gebeurt er als Zoek mijn iPhone is uitgeschakeld?

Als u een verloren of gestolen apparaat moet vinden, kan Zoek mijn u helpen het te herstellen. U kunt op een kaart zien waar het apparaat zich bevindt, een geluid afspelen om het te helpen vinden, en meer. Activeringsslot is een functie van Zoek mijn die is ontworpen om te voorkomen dat iemand anders dan u uw iPhone gebruikt.

Als je Zoek mijn iPhone uitschakelt, verlies je die mogelijkheden, waardoor het moeilijker wordt om je iPhone te herstellen.

Als je je iPhone wilt verkopen, weggeven of ruilen of hem wilt inleveren voor onderhoud, moet je Zoek mijn iPhone uitschakelen.

Verkoop je iPhone niet voordat deze is geopend

Als de Zoek mijn-app nog steeds actief is of je je iOS-apparaat niet opnieuw hebt ingesteld, is het niet klaar voor verkoop. Pas op voor deze twee tekens:

  • Wanneer het apparaat niet is ontkoppeld van uw iCloud-account, verschijnt het activeringsslotscherm tijdens het installatieproces.
  • Als u niet alle gegevens op de telefoon hebt gewist, ziet u bij het opstarten een toegangscodevergrendeling of startscherm. Zorg ervoor dat u het iPhone-configuratiescherm ziet wanneer u het apparaat inschakelt.

Wis altijd alle inhoud en verwijder het apparaat uit uw iCloud-account voordat u het aan iemand geeft. Anders moet de persoon aan wie je het geeft je bellen en je vragen om het op afstand te doen vanuit je iCloud-account. Jij zou ook moeten leren Hoe gebruik je de Zoek mijn-app op je iPhone.

Natuurlijk kunt u aan de andere kant van de vergelijking staan ​​en een verloren telefoon tegenkomen. Onderstaand Enkele stappen die u kunt nemen om een ​​verloren iPhone terug te geven aan de rechtmatige eigenaar.

Ga naar de bovenste knop