Een Live Photo maken in FaceTime en deze openen nadat u deze hebt genomen

gedurende Een videogesprek voeren Met FaceTime met een of meer mensen kun je op de Live Photo-knop tikken om een ​​moment van het gesprek vast te leggen. Er verschijnt voor jullie beiden een melding dat de foto is gemaakt en de Live Photo wordt opgeslagen in je fotobibliotheek. De andere persoon in het gesprek moet mogelijk zijn FaceTime-voorkeuren instellen om een ​​Live Photo mogelijk te maken voordat u deze kunt maken.

Een live foto maken tijdens een FaceTime-gesprek is een geweldige manier om uw favoriete gesprekken te onthouden. Een Live Photo legt de momenten vast voor en nadat je op de ontspanknop in FaceTime hebt gedrukt.

Als u niet zeker weet hoe u een Live Photo in FaceTime moet maken, of niet weet waar deze is opgeslagen nadat u deze hebt gemaakt, vindt u hier een stapsgewijze zelfstudie voor iPhone, iPad en Mac.

ملاحظة: Als u een Live Photo wilt opnemen in een één-op-één gesprek, moeten u en de andere persoon die u belt de nieuwste versie van macOS 10.13.6, macOS Mojave 10.14.4 of hoger, iOS 12.1.4 of hoger gebruiken , of iPadOS. Als u een Live Photo wilt maken van een persoon tijdens een telefonische vergadering, moeten u en de andere persoon die u belt macOS Catalina of hoger, iOS 13 of hoger of iPadOS gebruiken. De mogelijkheid om een ​​Live Photo te maken in FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Hoe maak je een Live Photo in FaceTime

U kunt een Live Photo maken tijdens een FaceTime-gesprek met de ontspanknop  . Die verschijnt wanneer u op het scherm van uw iPhone, iPad of iPod touch tikt, of wanneer u uw muis over een FaceTime-venster op een Mac beweegt.

Vink in een FaceTime-groepschat voor iOS het vakje aan van de persoon voor wie je een Live Photo wilt maken en tik vervolgens op de knop Volledig scherm  Volledig scherm-knop  en druk vervolgens op Live foto-knop Fotoknop maken. Dubbelklik in een groepschat op een Mac op de tegel van de persoon voor wie je een Live Photo wilt maken en klik vervolgens op de Live Photo-knop  .

Het maken van een Live Photo is beter dan het maken van een screenshot, omdat het de FaceTime-gebruikersinterface niet vastlegt. Het bespaart ook een paar seconden video en audio volledig voor en nadat de foto is gemaakt.

Hoe maak je een FaceTime-foto zonder het de andere persoon te vertellen?

Wanneer je een Live Photo maakt van iemand die FaceTime gebruikt, wordt er een melding naar zijn of haar apparaat gestuurd waarin staat dat je een foto hebt gemaakt. Er is geen manier om te voorkomen dat u deze melding verzendt wanneer de foto wordt gemaakt, maar u kunt dit omzeilen met Maak een screenshot In plaats van dat.

Om dit te doen, drukt u op de knop Volume omhoog samen met de zijknop Op je iPhone of iPad (Of druk op de startknop samen met de zijknop op iPhone 8 en eerder). op mij Mac , Klik op Cmd+Verschuiving+3.

Live-foto's inschakelen in FaceTime-instellingen

Voordat u een Live Photo kunt maken in FaceTime, moeten u en de persoon van wie u een foto maakt, Live Photos inschakelen in de FaceTime-instellingen. Als u niet wilt dat anderen foto's van u maken in FaceTime, moet u deze optie uitschakelen.

Ga op uw iPhone, iPad of iPod touch naar Instellingen   -> FaceTime  . Scroll naar beneden en schakel in FaceTime Live-foto's.

Open FaceTime op een Mac en ga naar FaceTime   -> Voorkeuren vanuit de menubalk. op het tabblad Instellingen , schakel de optie in Toestaan ​​dat live foto's worden gemaakt tijdens videogesprekken.

Waar worden Live Photos opgeslagen?

Elke Live Photo die je tegenkomt is prima tijdens het gebruik van FaceTime, maar je moet weten waar die foto's naartoe gaan om er na het gesprek van te kunnen genieten. Het antwoord is heel eenvoudig: de Live Photo van . is opgeslagen FaceTime Rechts in de Foto's-app op je apparaat.

Open de app Foto's om FaceTime Live Photos te bekijken   En ga naar het tabblad “Afbeeldingenen selecteer vervolgens een weergavealle foto'sOm ervoor te zorgen dat uw apparaat deze afbeeldingen niet filtert. Scroll naar de datum en tijd waarop de foto is gemaakt om deze te vinden.

Je kunt dingen vereenvoudigen door gewoon je eigen Live Photo weer te geven. Ga hiervoor naar het tabblad albums Ik zoek een album live Photos. Je iPhone, iPad of Mac maakt dit album automatisch aan zodra je een Live Photo aan je bibliotheek toevoegt.

Maak een slim album voor al je Live Photos

Als je alle Live Photos die je in FaceTime hebt gemaakt op dezelfde plek wilt bewaren, maak dan een slim album om ze automatisch te groeperen. Om een ​​slim album te maken, moet je de Foto's-app op je Mac gebruiken. Helaas kunt u geen slimme albums maken met de Foto's-app op uw iPhone of iPad.

Klik op Toevoegen (+) naast Mijn albums in de zijbalk en selecteer slim album uit de pop-up. Geef uw Smart Album een ​​naam en configureer vervolgens het volgende filter met behulp van de vervolgkeuzemenu's: lensomvatFaceTime.

U moet schrijven "FaceTimein het derde vak, omdat dit geen optie is in het vervolgkeuzemenu.

Klik "OKOm uw eigen Smart Album te maken. Het album moet worden gevuld met alle Live Photos die u tijdens FaceTime-oproepen hebt gemaakt. Elke nieuwe Live Photo die je maakt, zou ook automatisch in het album moeten verschijnen.

als jij Synchroniseer foto's via iCloud , komt dit slimme album beschikbaar via het tabblad albums Ook op je andere apparaten.

Problemen met FaceTime-foto's oplossen

Er zijn veel problemen die kunnen voorkomen dat u een Live Photo maakt tijdens FaceTime-oproepen. Als je de sluiterknop niet kunt vinden, FaceTime je foto's niet opslaat, of je weet niet waar je FaceTime-foto's naartoe gaan nadat je ze hebt gemaakt, probeer dan deze tips voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.

1. Schakel FaceTime Live Photos in op beide apparaten

Om een ​​foto van een persoon te maken tijdens een FaceTime-gesprek, moeten jullie allebei FaceTime Live Photos inschakelen in de instellingen van je apparaat. Ga naar Instellingen -> FaceTime Om dat te doen. Zorg ervoor dat de persoon van wie je een foto maakt ook zijn instellingen heeft gecontroleerd.

2. Open de Foto's-app op je apparaat

Wanneer u Live Photos maakt in FaceTime, worden die foto's automatisch opgeslagen in de Foto's-app op uw apparaat. Als u de app Foto's nog niet eerder hebt gebruikt, opent u deze op uw apparaat om de app te configureren voordat FaceTime foto's kan opslaan.

3. Update naar het nieuwste besturingssysteem

Met de release van iOS 12 heeft Apple tijdelijk de mogelijkheid verwijderd om Live Photos in FaceTime te maken. Vermoedelijk is dit te wijten aan een beveiligingsfout in FaceTime. De Live Photos-functie is nu terug, maar u moet uw apparaat bijwerken naar het nieuwste besturingssysteem om het te gebruiken. De persoon van wie je een foto maakt, moet ook zijn of haar apparaat bijwerken.

Ga op uw iPhone, iPad of iPod touch naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update. Ga op een Mac naar Systeemvoorkeuren -> Software-update.

4. Start uw apparaat opnieuw op

Het maakt niet uit met welk probleem u wordt geconfronteerd, u moet altijd proberen het op te lossen door: Start je apparaat opnieuw op. Dit is een opmerkelijk effectieve stap voor het oplossen van problemen die slechts enkele ogenblikken kost om te proberen. uitschakelen iPhone, iPad of Mac zoals u dat normaal zou doen, wacht vervolgens 30 seconden voordat u hem weer inschakelt.

5. Start FaceTime opnieuw op uw apparaat

Probeer ten slotte FaceTime in en uit te schakelen in uw apparaatinstellingen. Mogelijk moet u hierbij opnieuw inloggen op uw Apple ID-account.

Ga op uw iPhone, iPad of iPod touch naar Instellingen -> FaceTime En zet de FaceTime-schakelaar boven aan het scherm op Uit.

Open op een Mac de FaceTime-app en ga naar FaceTime -> Voorkeuren vanuit de menubalk. op het tabblad Instellingen , vink het vakje uit Dit account inschakelen en vink het vakje vervolgens opnieuw aan om FaceTime opnieuw in te schakelen.

Multitasken tijdens het gebruik van FaceTime

U kunt uw Live Photos bekijken zonder te stoppen FaceTime-chat Door omhoog te vegen (of op de Home-knop te drukken) en de Foto's-app te openen. Wanneer u dit doet, pauzeert FaceTime de videofeed totdat u terugkomt.

nog steeds Multitasking-functie Hiermee kun je met mensen praten en horen wat ze te zeggen hebben, ook al bevriezen ze de videofeed. Het is net alsof je een andere app gebruikt terwijl je praat op je iPhone , waardoor het gemakkelijk wordt om belangrijke taken uit te voeren terwijl u met andere mensen praat.

Ga naar de bovenste knop