Wat is de privémodus van LinkedIn en hoe je profielen kunt bekijken?

kan een platform bieden LinkedIn Een geweldige hulp voor iedereen die wil netwerken en vooruitgang wil boeken in zijn of haar carrière. Hoewel je, net als bij elk ander platform voor het zoeken naar werk, slim moet zijn over hoe البحث عن وظيفة.

Met LinkedIn kunt u zien wie er online naar u zoekt en zelf de gegevens van mensen opzoeken. Hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan transparantie als het gaat om het bladeren door werkgeversgegevens of mogelijke werknemers LinkedIn geeft je ook de mogelijkheid om dit anoniem te doen.

Als je je een beetje verlegen voelt, kun je je verstoppen in de schaduw met prive modus op LinkedIn. Hier leest u hoe u de privémodus op LinkedIn kunt inschakelen en gebruiken, zodat u geen spoor achterlaat.

Wat is privéstatus op LinkedIn?

De privémodus van LinkedIn verbergt uw netwerkactiviteit en helpt u anoniem te blijven wanneer u de profielen van andere gebruikers bezoekt.

Wanneer u door LinkedIn bladert, deelt u standaard uw profielinformatie met andere gebruikers. Dit betekent dat wanneer u iemands pagina bezoekt, LinkedIn uw informatie opslaat en de gebruiker die u bezocht deze te zien krijgt. Deze informatie is toegankelijk via een menu Wie heeft uw profiel bekeken?. Dit kan handig zijn als je wilt laten zien dat je om iemand geeft en ervoor wilt zorgen dat ze contact met je opnemen.

Wanneer u de privémodus inschakelt en naar de pagina van iemand anders gaat, kunnen ze niet weten wie u bent. In plaats daarvan verschijnt het in een lijst Wie heeft uw profiel bekeken? Als anoniem LinkedIn-lid als u privé aan het browsen bent of als een semi-privé functietitel (bijv. online mediajournalist).

Dit kan handig zijn wanneer u niet iemand aan uw netwerk wilt toevoegen, maar in plaats daarvan de concurrentie in uw branche wilt bekijken.

Maakt de privémodus deel uit van LinkedIn Premium?

LinkedIn Private Mode is gratis en beschikbaar voor alle LinkedIn-gebruikers. U hoeft niet te betalen voor een LinkedIn Premium-abonnement om het te gebruiken.

Het is ook vermeldenswaard dat LinkedIn Premium-gebruikers de identiteit van andere gebruikers die browsen in de privémodus niet kunnen zien, dus uw privacy is beschermd.

Ze kunnen echter in de privémodus browsen en kunnen nog steeds gewone mensen zien die door hun profielen hebben gebladerd.

Hoe de privémodus van LinkedIn uw netwerken kan vernietigen

Is dit een optie die te mooi is om waar te zijn? Dit komt omdat het niet gratis is. Hoewel u geen LinkedIn Premium-gebruiker hoeft te zijn om te profiteren van de voordelen van het gebruik van de privémodus van LinkedIn, kan dit u potentiële netwerkcontacten kosten.

Aangezien het browsen op LinkedIn in de privémodus alle informatie wist uit het gedeelte Wie heeft uw profiel bekeken, kunt u niet zien wie uw pagina bezoekt. Dit betekent dat u geen kans krijgt om erachter te komen met wie u wilt communiceren en dat u de kans verliest om met hen te communiceren.

De enige manier om deze beperking te omzeilen, is door te betalen voor een LinkedIn Premium-abonnement. U kunt uw activiteit dan verbergen voor andere mensen en toch toegang hebben tot wie uw profiel heeft bekeken (van normale gebruikers).

Hoe de privémodus op LinkedIn inschakelen?

U kunt de privémodus gebruiken om door LinkedIn te bladeren op zowel uw computer als uw smartphone.

op de desktop

Volg de stappen om de privémodus van LinkedIn op het bureaublad in te schakelen.

Ga naar je LinkedIn-profielpagina.

Selecteer de vervolgkeuzepijl onder uw profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

Selecteer in het vervolgkeuzemenu Account -> Instellingen & Privacy.

Klik Privacy bovenaan dan Hoe anderen uw LinkedIn-activiteit zien.

Als u een oudere versie van LinkedIn ziet, selecteert u in het menu aan de linkerkant Bekijken -> Toon je profiel en netwerk. bevind zich Een verandering naast Opties voor profielweergave.

Kies vervolgens een van de drie verschillende modi: openbaar (uw naam en hoofdadres), semi-privé (privéprofielprofielen) of privé (geen persoonlijke informatie zichtbaar).

Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen in LinkedIn. Onthoud dat of je nu privé of semi-privé wilt worden, het een sectie zal uitschakelen Wie heeft uw profiel bekeken? En wis de geschiedenis van wie uw LinkedIn heeft bekeken.

op mobiel

Als u de neiging heeft om LinkedIn op uw smartphone te gebruiken in plaats van op uw computer, kunt u als volgt de privémodus van LinkedIn inschakelen met behulp van de mobiele app.

Open de LinkedIn-app op je smartphone en tik op het profielpictogram in de linkerbovenhoek van je scherm.

Klik op Instellingen gelegen aan de bovenzijde.

Scroll naar beneden en selecteer het aanbod.

Uit een lijst het aanbod , Bevind zich Opties voor profielweergave.

Kies een van de drie modi: openbaar, semi-privé of privé.

Als u de informatie die andere gebruikers op uw profiel zien verder wilt bewerken, moet u overschakelen naar de desktop-app of uw browser gebruiken om LinkedIn te openen in plaats van de speciale mobiele app.

Hoe u optimaal gebruik kunt maken van uw privéstatus op LinkedIn

Wat uw reden ook is om anoniem te zijn op LinkedIn, u moet slim zijn en bepaalde regels volgen wanneer u de privémodus van het netwerk gebruikt. Onderstaand Enkele tips en trucs die u kunt gebruiken om er het maximale uit te halen.

Voor beginnende gebruikers

Als u net uw LinkedIn-profiel aan het opzetten bent en het netwerk leert kennen, vindt u de privémodus misschien erg handig. Het helpt je anoniem te blijven terwijl je rondkijkt en je netwerk opbouwt. De privémodus wordt ook aanbevolen als u momenteel in dienst bent en niet wilt dat iemand op het werk ontdekt dat u op zoek bent naar nieuwe vacatures.

wervingsbureaus

Als u een personeelsmanager bent of uw eigen werknemers wilt inhuren, kan de privémodus van LinkedIn u ook helpen. Gebruik privé browsen aan het begin van uw zoekopdracht terwijl u een lijst met geschikte kandidaten samenstelt. Keer vervolgens terug naar de algemene modus wanneer u klaar bent om verbinding te maken met Potentiële kandidaten.

Voor gevorderde LinkedIn-gebruikers

Als ervaren gebruiker van LinkedIn wilt u wellicht toegang houden tot de gegevens van uw profielbezoekers, maar ook anoniem blijven wanneer u slechts af en toe de profielen van anderen bezoekt. De beste manier om dit te doen, is door de privémodus van LinkedIn alleen te gebruiken wanneer u onderzoek doet en niet voortdurend. Ga vervolgens terug naar de algemene modus als u klaar bent om door te gaan met het verzamelen van netwerkgegevens.

Hoe de LinkedIn-privémodus uit te schakelen

Als u de privémodus van LinkedIn wilt uitschakelen, zijn de stappen eenvoudig. Volg gewoon de bovenstaande procedure waar we het over hadden om de privémodus in te schakelen en zorg ervoor dat u selecteert Uw naam en adres Als optie in plaats van de twee privémodusopties.

Moet u de privémodus op LinkedIn activeren?

Bij LinkedIn draait alles om netwerken en openstaan ​​voor kansen en nieuwe connecties. In dit opzicht is het het beste om de privémodus van LinkedIn niet te vaak te gebruiken. Als u echter iemand bent die zich zorgen maakt over hun privacy online en niet wilt dat iemand u kan volgen met behulp van uw openbare informatie op LinkedIn, gebruik dan de privémodus om anoniem te blijven op het platform.

Gebruik je de privé- of openbare browsemodus op LinkedIn en waarom? Deel uw LinkedIn-ervaring in de opmerkingen hieronder.

Ga naar de bovenste knop