Lightroom , is ongetwijfeld een van de beste Apps voor mobiele telefoons bewerken Op zowel Android als iOS. Met alle zware bewerkingstools en zo, is het meest irritante eraan de cloudsynchronisatie. actief op de achtergrond, worden uw voorvertoningen verwijderd. En als je de app weer opent, heb je geen idee waar de foto's zijn gebleven. Toen ik me realiseerde dat de hele Adobe Suite is gebouwd op de Adobe-cloudervaring. Maar het zou beter zijn geweest als ze een optie hadden om cloudsynchronisatie uit te schakelen. Dus, hier leest u hoe u cloudsynchronisatie kunt stoppen in Lightroom Zowel op desktop als mobiel.

Snelle links
Cloudsynchronisatie stoppen in Lightroom op desktop
U kunt beter de oude versie van Lightroom classic 2015 gebruiken als u de cloudfuncties niet wilt. Maar als u Lightroom 2019 gebruikt, is er een manier om cloudsynchronisatie uit te schakelen in de Creative Cloud-app.
Open de Adobe Creative Cloud-app, ga naar het tabblad Creative Cloud en ga naar het tabblad Bestanden.

Op het tabblad Bestanden kunt u Creative Cloud Sync uitschakelen door het selectievakje uit te schakelen. Hiermee wordt cloudsynchronisatie uitgeschakeld en worden bestanden niet lokaal verwijderd.

Cloudsynchronisatie stoppen in Lightroom op de telefoon
Maar helaas is er in de mobiele versie van Lightroom geen optie om cloudsynchronisatie uit te schakelen. Maar zoals altijd is er een oplossing en kunt u een app van derden gebruiken. Aangezien Lightroom mobile geen online bewerkingstool bevat, kunnen we internet veilig blokkeren totdat de app stopt met synchroniseren met de cloud.
Als u alleen internet voor de mobiele Lightroom-app wilt blokkeren, kunt u dit doen door internettoestemming uit te schakelen via instellingen of door een app van derden te gebruiken. Een nieuwer apparaat is handig als je nauwkeurige controle wilt over wifi en mobiele data.
Aangezien Android gebruikers niet toestaat de internettoegang voor een ingebouwde app te beperken, moet u een firewall implementeren. Gebruiken NetGuard - geen root-firewall , maar elke firewalltoepassing zal werken. Zodra de app is geïnstalleerd, opent u deze en u wordt eerst om toestemming gevraagd Een VPN maken. Werken Firewall-apps voor Android over het algemeen door Maak een lokale VPN U kunt ons artikel over de beste firewall-apps voor Android lezen voor meer informatie over Android Firewall-apps. Na het verstrekken van de benodigde toestemming, wordt als volgt een lijst met geïnstalleerde applicaties weergegeven.

Ga op het app-scherm naar de Lightroom-app en tik op het pictogram Wi-Fi & Cellular Network. Hiermee wordt internettoegang tot Lightroom via wifi en mobiel netwerk uitgeschakeld.

Nadat je internet hebt uitgeschakeld, open je de Lightroom-app. Wanneer u nu foto's in Lightroom importeert, werkt cloudsynchronisatie niet meer. Lightroom zal de foto's dus niet verwijderen en u krijgt voorvertoningen in volledige resolutie.

Het nadeel hiervan is dat je de telefoonopslag vult met de geschiedenis van bestanden en instellingen. Ook kun je uploads niet rechtstreeks delen op sociale media omdat internettoegang beperkt is. Dus om je foto's op Instagram te delen, moet je de foto exporteren en delen vanuit de telefoongalerij.
afsluitende woorden
Lightroom is ongetwijfeld een van de De beste bewerkingstools op de mobiele telefoon. Een van de beste functies is de naadloze cloudsynchronisatie tussen apparaten. Als je meerdere apparaten hebt waarop Lightroom is geïnstalleerd, is cloudsynchronisatie zinvol. Voor alle anderen is dit hoe u kunt stoppen met het lokaal verwijderen van foto's of voorbeelden.










