Google is een van de meest populaire bedrijven die gratis e-mailservice aanbieden. Hoewel veel gebruikers het actief gebruiken voor hun dagelijkse behoeften, heeft een groot aantal gebruikers ook een e-mailadres aangemaakt voor onmiddellijke en tijdelijke doeleinden. Aangezien inactieve accounts opslag- en onderhoudskosten kosten en veiligheidsrisico's opleveren, is Google van plan stappen te ondernemen om ze te verwijderen.
Maar of je nu dagelijks je Google-account checkt of het al jaren niet hebt aangeraakt, deze update zal zijn tol eisen. Daarom moet u zich om de twee jaar aanmelden bij uw Google-account. Verifiëren Enkele manieren waarop uw Google-account kan worden gehackt.

Snelle links
Google begint met het verwijderen van inactieve accounts
Op 16 mei 2023, in een bericht op Het zoekwoord Google VP Voor Product Management zei Ruth Crichelli dat Google zijn beleid voor inactieve accounts bijwerkt. Volgens Crichelli:
... Vergeten of niet-gecontroleerde accounts zijn vaak afhankelijk van oude of hergebruikte wachtwoorden die mogelijk zijn gecompromitteerd, hebben geen tweefactorauthenticatie en ondergaan minder beveiligingscontroles door de gebruiker.
Hierdoor zal Google beginnen met het verwijderen van accounts die minimaal twee jaar niet zijn gebruikt of ingelogd.
Op wie is de update van het Google Inactive Account Policy van toepassing?
Volgens de aankondiging van Google is dit nieuwe beleid van invloed op alle persoonlijke Google-accounts. Als u echter een school- of organisatieaccount heeft, wordt dit niet beïnvloed, zelfs niet als u het de afgelopen twee jaar niet hebt gebruikt.
Google zei in zijn aankondiging ook dat het prioriteit zal geven aan het verwijderen van accounts die een keer zijn geopend en niet opnieuw zijn gebruikt. Dus als u in eerste instantie een Google-account aanmaakt, voor uzelf of voor iemand anders, en er nooit meer naar kijkt, dreigt het te worden verwijderd.

Als u echter meerdere Google-accounts op uw telefoon beheert, worden alleen inactieve accounts verwijderd. Dus zelfs als Google het verouderde account verwijdert dat u een keer heeft gebruikt, heeft dit geen invloed op uw primaire Google-account.
Bovendien zal Google geen enkel account verwijderen waarvan een video is geüpload naar YouTube. Dus je favoriete video van meer dan XNUMX jaar geleden die is gemaakt door een nu inactieve maker, is nog steeds veilig. Verifiëren Wat gebeurt er met je Gmail-account als je sterft? Hier leest u hoe u het kunt bedienen.
Wanneer begint Google met het verwijderen van inactieve accounts?
Google zei dat het in december 2023 zal beginnen met het verwijderen van accounts. Dit betekent dat gebruikers tot zes maanden de tijd hebben om hun accounts te verifiëren vanaf het moment dat ze worden aangekondigd. Zoals eerder vermeld, zal Google beginnen met het volledig verwijderen van ongebruikte accounts voordat het zich richt op eerder actieve accounts.
Google zal ook geen accounts plotseling verwijderen. In plaats daarvan worden er verschillende herinneringen verzonden in de inbox van het account en naar eventuele herstel-e-mails voordat verder wordt gegaan met de verwijdering ervan.
Daarom hebben gebruikers met een oud en inactief account voldoende tijd en worden ze gewaarschuwd om het Google-account opnieuw te activeren. Als u een van die gebruikers bent, kunt u het volgende doen om verwijdering te voorkomen. Verifiëren Wat u moet doen nadat u uw Google AdSense-account heeft gedeactiveerd.
Hoe u kunt voorkomen dat u uw Google-account verwijdert

De eenvoudigste manier om verwijdering te voorkomen, is door gewoon in te loggen op uw account. Op deze manier weet Google dat u het nog steeds gebruikt. Maar u moet verder gaan dan alleen maar om de twee jaar in- en uitchecken. In plaats daarvan moet u een van de volgende handelingen uitvoeren:
- Lees of stuur een e-mail.
- Upload, download of deel een bestand van de Google Drive die aan uw account is gekoppeld.
- Bekijk of download een YouTube-video.
- Download en installeer elke app uit de Play Store.
- Gebruik uw Google-account voor eenmalige aanmelding.
- Meld u aan voor een abonnement dat is gekoppeld aan uw Google-account, zoals Google One.
Maar als u bang bent dat de kans bestaat dat u na meer dan XNUMX jaar ook daadwerkelijk geen toegang meer krijgt tot uw Google-account, dan dient u een Inactieve Google Accountmanager aan te stellen. Op deze manier blijft uw account beveiligd tegen verwijdering, zelfs als u een tijdje weg bent. Verifiëren Beste gratis apps om al uw sociale accounts te beheren.
Het is tijd om al uw Google-accounts te verifiëren
Het is logisch om inactieve accounts te verwijderen. Ze zijn immers kwetsbaarder voor hacking en kunnen worden gebruikt voor fraude, en ze nemen ruimte en middelen in beslag op de servers van Google zonder dat het bedrijf er baat bij heeft.
U moet dus beginnen met controleren of u verouderde Google-accounts heeft. Als u eraan denkt er een aan te maken, moet u deze zo nu en dan controleren, anders loopt u het risico uw Google-account te verwijderen en alle bijbehorende gegevens te verliezen.
Maar als u geen toegang heeft tot uw Google-account omdat u de gebruikersnaam of het wachtwoord niet meer weet, of als u geen toegang meer heeft tot de tweefactorauthenticatiecode, kunt u enkele methoden proberen om er weer toegang toe te krijgen. U kunt nu bekijken Hoe alle gegevens van het oude Google-account naar het nieuwe over te zetten?










