Hoewel Snapchat voorheen een Snapchat+ abonnement nodig had om de ingebouwde My AI-chatbot uit je chats te verwijderen of te verwijderen, kun je dit nu gratis doen. Hier vindt u alles wat u moet weten over het verwijderen van een chatbot uit uw chatlijst.
In een chatgesprek kan My AI een eenvoudige, prangende vraag beantwoorden, adviseren over het perfecte cadeau voor je beste vriend, je helpen bij het plannen van een lang weekendwandeling, of voorstellen wat je gaat koken voor het avondeten. Maar als je het liever niet hebt, dan is dit wat je nodig hebt. Verifiëren Mijn AI van Snapchat of ChatGPT: welke moet je gebruiken?

Hoe zich te ontdoen van My AI op Snapchat
Er zijn een heleboel nuttige dingen die je kunt doen met Mijn AI in Snapchat, maar je kunt ook besluiten om het van het chattabblad te verwijderen als je niet geïnteresseerd bent in het gebruik van een chatbot om je privacy te behouden. My AI wordt mogelijk gemaakt door het ChatGPT-model van OpenAI, met extra beveiligingsverbeteringen en bedieningselementen die uniek zijn voor Snapchat.
Hoewel de mogelijkheid om van mijn AI af te komen voorheen alleen beschikbaar was met een Snapchat+-abonnement, verschijnt de functie nu ook op gratis accounts. Je kunt optie gebruiken Verwijderen uit chatfeed Om Mijn AI te verwijderen van het tabblad Chat.
Hiermee wordt My AI niet uit je vriendenlijst verwijderd, dus je kunt de chatbot later weer terugvinden als je er gebruik van wilt maken. Helaas is er momenteel geen manier om hem te ontvrienden, dus hij zal er altijd in een of andere vorm zijn.
Maar als je het beu bent dat het in je chatlijst verschijnt, kun je als volgt My AI verwijderen:
- Open het tabblad Chat en houd Mijn AI ingedrukt.
- Tik in het pop-upmenu op Chat- en meldingsinstellingen.
- Klik op Verwijderen uit chatfeed. Snapchat zal je vragen om te bevestigen, dus selecteer wissen.

Mijn AI wordt dan uit je chatlijst verwijderd. Als u My AI weer in uw chatlijst wilt plaatsen, kunt u een nieuw gesprek starten en My AI als contactpersoon selecteren.
Omdat je My AI niet uit je vriendenlijst kunt verwijderen, is dit de meest effectieve manier om de aanwezigheid van een chatbot in de app te verminderen.
Waarschuwing: Als u een chat wist, worden de gegevens die My AI over u heeft niet uit uw gesprekken verwijderd. Hiervoor heeft u toegang tot uw accountinstellingen nodig.
Hoe u de AI-toegang tot uw gegevens kunt verminderen
Als u zich zorgen maakt dat My AI toegang krijgt tot uw gegevens, zijn er verschillende manieren om de toegang te beperken. Ten eerste kun je voorkomen dat My AI jouw verhaal laat zien.
Om dit te doen, open je Snapchat en volg je deze stappen:
- Schakel over naar het tabblad Chat en houd Mijn AI ingedrukt.
- bevind zich Privacy instellingen En schakel de tuimelschakelaar ernaast uit mijn verhaal. Druk vervolgens op Gedaan.

Als u in het verleden met een chatbot heeft gechat, kunt u ook de gegevens wissen die deze over u heeft opgeslagen. Om dit te doen, heeft u toegang nodig tot uw accountinstellingen. Volg de volgende stappen:
- Terwijl Snapchat geopend is, tik je bovenaan op je profielpictogram.
- Tik op je profielpagina rechtsboven op het pictogram Instellingen ⚙️.
- Scroll naar beneden naar ‘Privacybeheer’.
- Selecteer 'Gegevens wissen'.
- Snapchat toont een pop-up met de tekst "Wis mijn AI-gegevens" en bevestig dit.

Je kunt ook de Gastmodus op Snapchat inschakelen (in je locatie-instellingen) om te proberen je locatie te verbergen. Het is echter niet duidelijk of de chatbot nog steeds toegang heeft tot uw geolocatie via app-machtigingen. Voor de zekerheid kunt u locatierechten uit de app verwijderen.
Je kunt ook bepaalde berichten verwijderen die je in het verleden naar de chatbot hebt gestuurd.
Waar mag ik Mijn AI niet voor gebruiken?
Gebruik My AI niet om politieke, seksuele, intimiderende of misleidende inhoud te creëren, noch om spam of malware te creëren, noch om inhoud te creëren die geweld, zelfbeschadiging of mensenhandel promoot of die in strijd is met onze richtlijnen voor sociale media. Vermijd ook het delen van vertrouwelijke of gevoelige informatie met My AI.
Welke gegevens worden met My AI gedeeld en hoe worden deze gebruikt?
Inhoud die wordt gedeeld met My AI, inclusief uw locatie als u deze met Snapchat hebt gedeeld, zal door My AI worden gebruikt om relevante en nuttige reacties op uw verzoeken te geven, inclusief aanbevelingen voor plaatsen in de buurt. Snap kan je gegevens ook gebruiken om Snap-producten te verbeteren en je ervaring te personaliseren, inclusief advertenties.
We hopen dat deze tips je zullen helpen om van Mijn AI op Snapchat af te komen en te voorkomen dat de chatbot toegang krijgt tot je gegevens. Maar het is belangrijk op te merken dat er geen manier is om een chatbot te ontvrienden, dus dit zijn de beste beschikbare oplossingen. Je kunt nu bekijken Zijn jouw gegevens op Snapchat veilig en maakt het platform gebruik van encryptie om jouw informatie te beschermen?










