De Foto's-app op de iPhone fungeert als een kluis voor onze herinneringen en speciale momenten. Het is dan ook logisch dat we onze privacy willen beschermen door de hele app te vergrendelen of specifieke foto's te verbergen. Gelukkig biedt Apple ons eenvoudige manieren om dit te doen. In dit artikel bespreken we hoe u de functie voor het verbergen van foto's kunt inschakelen en de applicatie kunt vergrendelen met behulp van de ingebouwde iOS-hulpmiddelen. Daarnaast geven we een aantal belangrijke tips om de beveiliging van uw persoonlijke gegevens te verbeteren.

Hoe je de foto-app vergrendelt
Voorheen moest u een aangepaste snelkoppeling maken of Schermtijd gebruiken om de Foto's-app op uw iPhone te vergrendelen. Gelukkig is er met de release van iOS 18 nu een ingebouwde functie waarmee u apps kunt vergrendelen met een toegangscode, Touch ID of Face ID. Zo blijven uw apps veilig en uit het zicht van nieuwsgierige blikken.
Als uw iPhone compatibel is met iOS 18 of hoger, zorg er dan voor dat u deze bijwerkt. Zodra u alles hebt gedaan, moet u het volgende doen:
- Een app zoeken Afbeeldingen Druk lang op het pictogram op het startscherm van uw iPhone.
- Er verschijnt een snelmenu met verschillende opties. Selecteer gewoon Face ID/Touch ID/toegangscode vereist.
- U wordt gevraagd of u de Foto's-app wilt vergrendelen met Face ID, Touch ID of uw toegangscode. Bevestig door te klikken op Face ID/Touch ID/toegangscode vereist.
- U kunt zich verifiëren met Face ID, Touch ID of door uw iPhone-toegangscode in te voeren.
- Mogelijk ziet u een melding met de apps die al toegang hebben tot uw Foto's-app. Bij deze apps zijn uw foto's mogelijk toegankelijk zonder Face ID te gebruiken. Klik op Gedaan Op de vraag om verder te gaan.
Als u wilt aanpassen welke apps toegang hebben tot uw Foto's-app nadat u deze hebt vergrendeld, gaat u naar Instellingen > Privacy en beveiliging > Foto's, klik vervolgens op de toepassing die u wilt wijzigen en kies uit een van de volgende opties: zonder، Beperkte toegang، أو Dit is het geval.
Vanaf nu moet u zich elke keer dat u de Foto's-app wilt openen, verifiëren met uw toegangscode of Face ID/Touch ID. Ook als u via andere applicaties toegang probeert te krijgen tot de inhoud (tenzij deze al beperkte of volledige toegang hebben), wordt u gevraagd uw identiteit te verifiëren.
Bovendien wordt app-inhoud niet weergegeven in meldingsvoorbeelden, Spotlight-zoekopdrachten of Siri-suggesties.
Als u de vergrendeling van een app wilt verwijderen, volgt u gewoon de bovenstaande stappen en selecteert u Vraag niet om Face ID/Touch ID/toegangscode Via het menu Snelle acties.
Hoe u specifieke foto's op uw iPhone kunt verbergen
Het is niet per se nodig om de hele Foto's-app te vergrendelen. Het kan ook voorkomen dat iemand door de fotogalerij op uw iPhone bladert en u bepaalde foto's liever privé houdt.
In deze gevallen kan het zijn Verberg specifieke foto's op je iPhone Een betere keuze. Dit is wat u moet doen:
- Ga naar de app Afbeeldingen Druk lang op de afbeelding die u wilt verbergen.
- Selecteer vervolgens verbergen uit het menu dat verschijnt.
- Bevestig dat u de foto wilt verbergen door op te klikken foto verbergen.
De foto verdwijnt uit uw hoofdfotoraster en wordt in een verborgen album geplaatst. Om dit te vinden, scrolt u naar beneden, voorbij het hoofdfotoraster, en selecteert u het gedeelte Hulpprogramma's.
Hier vindt u het verborgen album. Om toegang te krijgen tot foto's opent u het album, tikt u op Album bekijken en gebruikt u vervolgens Face ID, Touch ID of de toegangscode van uw iPhone om u te verifiëren.
Hoewel dit voor de meeste gebruikers voldoende zal zijn, zijn uw foto's technisch gezien niet volledig verborgen. Iemand die uw toegangscode kent en bekend is met iPhones, kan mogelijk toch toegang krijgen tot de map.
Gelukkig kunt u nog een stap verder gaan en het album verbergen. verborgen Ook. Om dit te doen, ga naar Instellingen > Apps > Foto's Zet de schakelaar naast . uit Verborgen album weergeven binnen de sectie albums.
Wanneer u weer toegang wilt tot uw verborgen foto's, volgt u gewoon de bovenstaande stappen en zet u de schakelaar weer aan. Het verborgen album verschijnt opnieuw in het gedeelte Hulpprogramma's. Zorg er wel voor dat u het apparaat weer uitschakelt als u klaar bent!
De enige mogelijkheid die overblijft is dat een echt nieuwsgierig persoon erachter kan komen hoe hij de verborgen map kan 'zichtbaar maken' door naar de app Instellingen te gaan. Maar in de meeste gevallen zal dit meer dan voldoende zijn!
Gelukkig hoeft u niet te vertrouwen op blokkeringsapps van derden om de Foto's-app op uw iPhone te vergrendelen. Door de hierboven genoemde stappen te volgen






















