iOS 13 Privacy- en beveiligingsinstellingen: alles wat u moet weten

De nieuwe iOS 13 van Apple, Het is de dertiende grote versie van het populaire iPhone-besturingssysteem, dat onlangs is gelanceerd. We hebben het geprobeerd IOS 13 Focus op nieuwe beveiligings- en privacyfuncties om te zien wat er nieuw is en hoe het allemaal werkt.

het is bekend dat Apple neemt zijn privacy en veiligheid Serieus, ongeacht de kosten. Ze zijn tegen het te gelde maken van de gegevens van hun klanten, wat een van de redenen is waarom ze een premie vragen voor hun producten en diensten. De reputatie van Apple was licht aangetast na de release van Google Voor een diepgaand rapport over beveiligingsproblemen potentiaal en defecten in iOS van AppleApple reageerde hard Tot op zekere hoogte zeggen ze dat deze exploit slechts een minderheid van Apple-gebruikers trof. Onnodig te zeggen dat Apple iOS 13 heeft uitgebracht met een aantal Nieuwe privacy- en beveiligingsfuncties En we zijn zo blij.

Laten we eens kijken naar Alle privacy- en beveiligingsfuncties Voor iOS 13 dat dit jaar door Apple is uitgebracht, hoe het te gebruiken en waarom Je moet ervoor zorgen.

Privacy- en beveiligingsinstellingen in iOS 13

1. Beheer de locatierechten van de app, ook wifi en Bluetooth

zal krijgen iPhone-gebruikers Nu heb je preciezere controle over welke apps toegang hebben tot hun locatiegegevens en wanneer. Het beste is dat u niet eens in de systeeminstellingen hoeft te graven om een ​​knop te vinden om deze te wijzigen. U gebruikt bijvoorbeeld Google Maps. iOS 13 herinnert u er nu periodiek aan om na te denken over de instellingen die aan de app zijn gegeven.

Je zou zo nu en dan pop-ups moeten zien waar je iPhone je zal vragen om het locatiebeleid voor hongerige apps te bekijken. Als de app u op de achtergrond volgt, worden uw recente bezoeken op een kaart weergegeven en kunt u kiezen wanneer de app toegang heeft tot uw locatiegegevens.

Als u op het kaartpictogram klikt, wordt geopend Google Maps Alle recente reizen worden gemarkeerd zodat u ze kunt bekijken. U wordt ook verteld hoe vaak u de afgelopen X dagen of weken bent gevolgd. Een goede manier om te beoordelen hoe vaak u de betreffende app hebt gebruikt en hoe vaak u zonder uw medeweten bent gevolgd.

In eerdere versies van iOS kreeg je drie opties: altijd, nooit en tijdens gebruik. Deze opties zijn nu vervangen door vier nieuwe opties die luiden: Altijd, Toestaan ​​tijdens gebruik van de app, Eenmalig toestaan ​​en Niet doen. Wanneer u op Eén keer toestaan ​​klikt, kan Maps uw locatie slechts één keer gebruiken om de taak uit te voeren. Zodra u de app sluit of uw bestemming bereikt, kan deze deze niet langer volgen. Wanneer u de app opnieuw opent, wordt u gevraagd om opnieuw toestemming te geven voor het volgen van de locatie. Dit geeft u niet alleen meer controle over hoe en wanneer locatiegegevens worden verzameld, maar het geeft u ook gemoedsrust. Nu weet u dat apps die honger hebben naar locatiegegevens u niet volgen zonder uw medeweten of expliciete toestemming. Basisbenadering om te gebruiken.

U kunt deze instellingen ook handmatig wijzigen door naar Instellingen -> Privacy -> Locatievoorzieningen -> Google Maps.

Wist je dat GPS-apps je locatie kunnen volgen, zelfs als je wifi of Bluetooth gebruikt? Het doet dit door de locatie van het Bluetooth-baken of de locatie van het wifi-netwerk waarmee u bent verbonden te volgen. Ja, maar nu niet meer. Net als in het vorige voorbeeld, toont Apple je nu een pop-upmelding wanneer het een app detecteert die je volgt zonder je toestemming via Wi-Fi of Bluetooth.

Er is ook een Foto's-app.

2. Deel foto's, maar niet uw locatie

Smartphones hebben het ongelooflijk eenvoudig gemaakt om met slechts een paar knoppen prachtige foto's te maken en te delen. Veel camera-apps leggen ook locatiegegevens vast en voorzien deze van foto's als metadata. Dus je weet dat je die groepsfoto in de zomer van 2009 in de Bahama's hebt gemaakt. Wanneer je die foto's deelt met apps van derden, zoals foto-editors en sociale mediasites zoals Facebook, kun je ook je locatiegegevens delen, maar niet meer.

Wanneer u foto's selecteert, is er bovenaan een nieuwe knop met de naam Opties.

Er is een eenvoudige schakeloptie om het delen van metadata voor geolocatie die hier is opgeslagen, wel of niet toe te staan. Het goede ding is dat de optie standaard is uitgeschakeld.

3. Log in met je Apple ID

Ik gebruik mijn Google- en Facebook-accounts al jaren om me aan te melden bij apps en websites. Ik ben onlangs gestopt met het gebruik van Facebook nadat het Cambridge Analytica-schandaal de krantenkoppen haalde. Apple heeft deze optie pas in iOS 13 geïntroduceerd. Je zou verwachten dat de meeste apps en websites de komende maanden de mogelijkheid hebben om in te loggen met je Apple ID. Het uitgangspunt blijft hetzelfde.

U kunt overal op de optie Aanmelden met Apple ID klikken en uw inloggegevens invoeren. Als u een iPhone of Macbook gebruikt, hoeft u deze alleen de benodigde machtigingen te geven. basis? Apple maakte het nog beter met valse identiteiten.

Wanneer u zich aanmeldt met uw Google-ID, deelt u nog steeds uw echte Gmail-e-mail-ID, naam en andere details. Maar wat als u de serviceprovider of de app-ontwikkelaar niet vertrouwt? Apple zal Hide My Email gebruiken, een unieke valse e-mailidentificatie die u openbaar kunt delen. Alle e-mails die naar die ID worden verzonden, worden vervolgens doorgestuurd naar uw echte Apple ID.

Inloggen met uw Apple ID werkt overal, zelfs op Windows- en Android-platforms. De enige voorwaarde om dit te laten werken is 2FA. Zelfs als Apple het niet nodig heeft, moet je overal 2FA hebben ingeschakeld. Zo heeft de hacker geen toegang tot je Apple ID. In feite worden de apps en services die u gebruikt om in te loggen bij Apple ook automatisch beschermd met 2FA-technologie.

4. Notities in contacten zijn nu versleuteld

Dit is een kleine maar zeer belangrijke update. Sterker nog, de meeste mensen die ik ken merkten het pas toen ze erover lazen of er ergens over hoorden. Wanneer u contacten deelt met apps en websites, hebben ze ook toegang tot notities die persoonlijk en gevoelig van aard kunnen zijn.

Deze notities die zijn opgeslagen in Contacten zijn nu gecodeerd, wat betekent dat niemand ze kan lezen, zelfs niet als je ze deelt met apps en services van derden die om dergelijke toestemmingen vragen.

5. Video- en audioclips worden versleuteld met HomeKit

Google Home en Alexa zijn beide erg populair, mede omdat ze met een aantal apps en diensten werken. Apple HomeKit vindt het moeilijk om op te starten, en een deel van het probleem is het strikte beveiligings- en privacybeleid van Apple. Een nieuwe toevoeging is encryptie. Elke app of elk apparaat dat HomeKit gebruikt, moet audio- en videogegevens versleutelen voordat je het apparaat of huis verlaat. Je krijgt ook meer controle over wanneer deze apparaten video's kunnen vastleggen en opnemen en al die video's worden opgeslagen in iCloud.

Privacy- en beveiligingsinstellingen in iOS 13

Dit zijn enkele van de belangrijkste en belangrijke instellingen die u als gebruiker in gedachten moet houden iPhone of iPad. nog steeds toewijding Apple beschermt de privacy van gebruikers De finale schittert als je extra stappen in de goede richting zet. Natuurlijk zijn er hier en daar een paar bugs, maar het team werkt er hard aan om ze weg te krijgen. Het maakt allemaal deel uit van het proces. Over het algemeen vind ik het leuk wat ik tot nu toe in iOS 13 heb gezien, inclusief Donkere modus Die nu systeembreed loopt.

Ga naar de bovenste knop