Met behulp van een reeks technologieën, waaronder 4G-antennes en GPS, weet je iPhone bijna altijd waar je bent.
Met Zoek mijn vrienden kunt u uw locatie delen met vrienden die een IOS-apparaat gebruiken of zijn aangemeld bij ICloud-website Op Mac of pc.
U kunt elk restaurant of café vinden als vrienden dat bijvoorbeeld beslissen, of om uit te zoeken hoe ver uw kinderen van huis zijn om het kookproces te starten.
Op het gebied van privacy bepaalt u wie uw locatie kan zien en wanneer. Zoek mijn vrienden is vooraf geïnstalleerd met iOS 9 en hoger. Als je het hebt verwijderd, kun je het terugkrijgen van Apple Store.
De eerste keer dat u de app opent, wordt u gevraagd in te loggen, zodat deze op iCloud kan werken. Wanneer je wordt gevraagd of de app je locatie mag gebruiken, tik je op OK. De app maakt gebruik van TomTom en andere kaartgegevens.
Snelle links
Leg uit hoe de app Zoek mijn vrienden werkt
Uw sitenaam
Tik onder aan het scherm op de regel met 'Ik', die naar je huidige locatie verwijst om alles te onthullen wat de app over je weet: waar ben je?, alle informatie die je deelt of met wie je deelt.
Boven aan het scherm ziet u een live kaartweergave met uw positie, met het adres hieronder. U kunt de titel beter zichtbaar maken voor u en uw vrienden door deze een naam te geven: tik op 'Label selecteren', selecteer een voorinstelling op de volgende pagina - Thuis, Werk, School, Sportschool of Niet - of tik op Aangepast label toevoegen om een van uw eigen.
Deel uw locatie
Gebruik deze schakelaar om de functie voor het delen van locaties snel in of uit te schakelen. Net onder deze optie is er nog een optie: 'Deel mijn locatie vanaf'.
Dit is handig als je meerdere iOS-apparaten hebt en deze op verschillende locaties wilt delen, bijvoorbeeld een Mac op het werk of een iPad thuis.
U kunt zien welke apparaatlocatie momenteel deelneemt op basis van het feit dat deze van u is, omdat deze aan de rechterkant een vinkje heeft.
Om het apparaat te wijzigen, hoeft u alleen maar op het apparaat te tikken dat u wilt gebruiken in plaats van op het andere.
uitnodigingen
Wanneer u iemand uitnodigt om uw locatie te zien, ontvangt deze een e-mail van uw standaard e-mailadres.
Om een ander adres te gebruiken, tik je op Verzenden als om een lijst te krijgen met surrogaten die kunnen worden gebruikt: de surrogaten die al aan je Apple ID zijn gekoppeld, inclusief eventuele aliassen die je hebt ingesteld in de Mail-webapp op iCloud.com.
goede vrienden
U kunt de app u laten waarschuwen wanneer iemand aankomt of de plaats verlaat. Selecteer onder 'Toon uw Geofence-waarschuwingen van' of u meldingen wilt ontvangen van mensen die een locatie met u delen of van vrienden die u volgt.
Hoe u de locaties van uw vrienden en anderen kunt delen met de app Zoek mijn vrienden
1. Nodig je vrienden uit
Klik op Toevoegen en klik vervolgens op het veld 'AAN' en voer vervolgens het e-mailadres in dat is gekoppeld aan het Apple-account van de persoon die u wilt uitnodigen, of voer hun naam in - voorgestelde contacten verschijnen hieronder en druk op verzenden.
Of tik op het gezicht van de persoon naast je om rechtstreeks met AirDrop te delen.
2. Verzending en acceptatie
Het verzendverzoekbericht wordt weergegeven. Zodra het door de ontvanger is geaccepteerd, ziet u de locatie.
Om te stoppen met het delen van uw locatie met iedereen, tikt u op Mij onderaan de kaart, tikt u op Locatie delen en schakelt u de positie in om deze te deactiveren.
3. Vertel het je vrienden
Tik op MIJ en vervolgens op Vrienden informeren. Via deze functie kunt u mensen informeren over uw huidige locatie of speciale evenementen: dit betekent wanneer u op een bepaalde plaats aankomt of vertrekt, en of u dit de volgende keer of regelmatig moet doen.
4. Zien waar iemand is
Op de kaart is uw locatie gemarkeerd met een blauwe stip. Klik op een naam in de lijst met vrienden hieronder om te zien waar de persoon zich bevindt, klik op Bellen om een bericht te sturen of een persoon uit te nodigen, of klik op Meer om u op de kaart de groep wegen te tonen die u naar hen leidt.
5. Verschillende weergaven op de kaart
Tik op een kaart met de lijst met vrienden die je volgt hieronder op de kaart en tik vervolgens op de "I"-knop (de knop aan de rechterkant) om opties te bekijken die het uiterlijk van de kaart bepalen in standaardweergave, satellietweergave of een combinatie van beide.
6. Privacy-instellingen
Om te voorkomen dat een vriend weet waar u zich bevindt, tikt u op hun naam in de vriendenlijst, vervolgens op Verbinden en vervolgens op Stop met het delen van mijn plaats.
Als je meer flexibiliteit wilt, zoals de geschatte aankomsttijd van vrienden, probeer dan Glympse.

