De geschiedenis van het klembord gebruiken in Windows 10

De geschiedenis van het Windows-klembord heeft veel meegemaakt met de oktober-update van Windows 10. In het verleden hebben Windows-systemen de geschiedenis van het klembord niet opgeslagen. Het betekent gewoon dat wanneer u een kopieerbewerking uitvoert, alleen het instant-item naar het klembord wordt gekopieerd en kan worden geplakt. Eerdere inhoud van het klembord wordt standaard overschreven en u verliest deze voor altijd.

Software van derden was het enige alternatief voor het beheren van klemborditems. Sommigen van hen hebben de mogelijkheid om alles wat gekopieerd is te onthouden - eenvoudige teksten, teksten met opmaak, HTML, afbeeldingen en zelfs bestanden.

Met de nieuwe oktober-update in Windows 10 hebt u nu toegang tot de geschiedenis van items die naar het klembord zijn gekopieerd, kunt u commentaar geven op veelgebruikte items en kunt u het klembord op uw computers synchroniseren. Dit bericht zal dienen als een handleiding voor het gebruik van deze nieuwe functies in uw Windows 10.

Nieuwe klembordfuncties inschakelen in Windows 10

Deze functie is alleen beschikbaar in Windows 10 versie 1809 of hoger. Het blijft standaard uitgeschakeld en moet worden ingeschakeld om van de uitgebreide functies te kunnen genieten.

Om het nieuwe klembord in te schakelen, opent u PC-instellingen in het menu Start en gaat u naar Systeem -> Klembord. Zorg ervoor dat de schakelaar Meerdere items opslaan is ingeschakeld.

Windows synchroniseert standaard automatisch alle gekopieerde items op alle apparaten zodra deze schakelaar is ingeschakeld. Dit kan nodig zijn, maar het is ook een persoonlijke keuze om het keuzerondje "Niet automatisch synchroniseren met tekst die ik kopieer" te selecteren. Dit zorgt ervoor dat gevoelige informatie niet wordt gesynchroniseerd.

Toegang krijgen tot de geschiedenis van het klembord

De snelste manier om toegang te krijgen tot de geschiedenis van items die op uw klembord zijn opgeslagen, is met behulp van de sneltoets Win + V. Deze sneltoets wordt gebruikt vanuit elke toepassing die u vanaf het klembord wilt openen.

Het opent het klembordpaneel en geeft ook items weer die al op het klembord zijn opgeslagen. Deze items zijn gesorteerd op recentheid. Als u op een van de weergegeven items klikt, wordt deze in de huidige toepassing geplakt.

Met de nieuwe klembordfunctie van Windows 10 kunt u vaak geplakte items vastzetten voor snelle toegang. Om dit te bereiken, klikt u op de pin aan de rechterkant van het item dat u moet installeren.

Hoe de geschiedenis van het klembord te wissen

Aangezien gekopieerde items automatisch worden opgeslagen op het nieuwe klembord van Windows 10, kan het belangrijk worden om het klembord van tijd tot tijd te wissen, wat een heel eenvoudig proces is. Houd er rekening mee dat de gewiste items voor altijd verloren gaan.

Om de geschiedenis van het klembord te wissen, opent u Instellingen in het opstartmenu van Windows 10 en gaat u naar "Systeem -> Klembord". Klik vervolgens op de knop Wissen onder Klembordgegevens.

Alle items behalve de items die zijn geïnstalleerd, worden gewist. Als u de lopende items echter wilt uitschakelen, moet u ze eerst losmaken en het proces herhalen.

Conclusie

Items die naar dit nieuwe Windows 10-klembord zijn gekopieerd, kunnen worden gesynchroniseerd op alle apparaten waarop deze nieuwste Windows-update wordt uitgevoerd. Om dit te laten werken, moet u zijn aangemeld met hetzelfde Microsoft-account.

Momenteel synchroniseert Windows 10 alleen gegevens van minder dan 100 KB met deze functie. Lange stukken tekst en grote afbeeldingen worden pas gesynchroniseerd als Microsoft deze limiet verhoogt.

Ga naar de bovenste knop