Controleren of iemand je op Instagram heeft geblokkeerd: de beste methoden

Instagram is een van de populairste sociale-mediasites en het kan zijn dat u soms nieuwsgierig of angstig bent als u veranderingen opmerkt in uw interacties met anderen. Als u vermoedt dat iemand u heeft geblokkeerd, zijn er enkele effectieve manieren om dit te controleren.

Vermoed je dat iemand je heeft geblokkeerd op Instagram? Instagram staat niet toe dat je de lijst ziet met mensen die je hebben geblokkeerd. Het platform geeft u zelfs geen melding wanneer iemand u blokkeert. Er zijn echter enkele methoden die u kunt gebruiken om erachter te komen of iemand u op Instagram heeft geblokkeerd. Verifiëren Hoe weet u of iemand u heeft geblokkeerd op iMessage?.

1. Zoek zijn gebruikersnaam

Als je op zoek bent naar het profiel van de persoon waarvan je vermoedt dat hij je heeft geblokkeerd, maar je hem of haar niet kunt vinden, zijn er vier mogelijke redenen: de persoon heeft mogelijk zijn/haar account gedeactiveerd, Instagram heeft mogelijk zijn/haar account geblokkeerd, of hij/zij heeft mogelijk zijn/haar gebruikersnaam gewijzigd. , anders heeft hij je misschien al geblokkeerd.

Om te bepalen welke van deze mogelijkheden op jouw situatie van toepassing zijn, moet je ze één voor één uitsluiten.

2. Zorg ervoor dat zijn account nog steeds actief is

Als je via een zoekopdracht iemands account niet kunt vinden, is het de moeite waard om te controleren of het betreffende account nog steeds op Instagram bestaat of is gedeactiveerd of verwijderd. Vroeger was het aanmaken van een nieuw account om een ​​profiel te zoeken een optie. Instagram blokkeert nu echter elk nieuw account dat je voor dit doel aanmaakt, waardoor je niet meer kunt controleren of je al dan niet bent geblokkeerd.

Daarom moet u gemeenschappelijke vrienden vragen om te bevestigen of het account van de persoon nog steeds bestaat. Als ze het niet kunnen vinden, is het account waarschijnlijk verwijderd of tijdelijk gedeactiveerd in plaats van dat het je blokkeert. Er is echter een mogelijkheid dat deze persoon ook uw gemeenschappelijke vrienden heeft geblokkeerd die u helpen het account te verifiëren.

Om deze mogelijkheid uit te sluiten, kunt u proberen rechtstreeks naar hun accounts te zoeken via hun unieke profiellink. Verifiëren Vergelijking van blokkeren en beperken op Instagram: wanneer elke privacyoptie gebruiken.

3. Gebruik je unieke Instagram-profiellink

Wanneer je je Instagram-account instelt, krijg je een unieke URL toegewezen die je gebruikersnaam bevat. Als u de gebruikersnaam in de profiellink vervangt door de accountnaam van de persoon waarvan u vermoedt dat hij deze heeft geblokkeerd, wordt u naar diens account geleid (als deze bestaat).

Als je Instagram in je browser opent en via een directe link naar hun profiel zoekt, zie je hun profiel rechtstreeks of de melding: “Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.”

Om te bevestigen of het account bestaat of niet, logt u uit bij Instagram en zoekt u naar dezelfde URL in een nieuw tabblad. U ziet hetzelfde bericht als het account is gedeactiveerd (of niet meer bestaat). Als je zijn profiel deze keer ziet, betekent dit dat hij je heeft geblokkeerd.

Wanneer iemand zijn gebruikersnaam verandert, verandert de URL automatisch ook. Dus als hij onlangs zijn gebruikersnaam heeft gewijzigd, zullen de bovenstaande methoden u niet helpen zijn profiel te vinden.

4. Zorg ervoor dat hij zijn gebruikersnaam niet heeft gewijzigd

Als je het account van je vriend niet kunt vinden via de zoekbalk en je vrienden ook met hetzelfde probleem kampen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de persoon zijn Instagram-gebruikersnaam niet heeft gewijzigd.

Wanneer u bent geblokkeerd, verdwijnen uw eerdere gesprekken niet. Dus, als je je herinnert dat je gesprekken via DM hebt uitgewisseld, open dan je berichten en ga naar hun profiel.

Omdat je op deze manier kunt zien of iemand zijn gebruikersnaam heeft gewijzigd, kun je vrijwel zeker worden verbannen als de gewijzigde naam niet verschijnt wanneer je naar zijn of haar account zoekt.

5. Zorg ervoor dat hij je niet zomaar ontvolgt

Wanneer iemand je niet meer volgt op Instagram en zijn/haar account instelt op... BijzonderJe kunt zijn foto's en berichten niet bekijken en je ziet een bericht met de tekst: 'Dit account is privé.' Je moet dus gewoon de mogelijkheid uitsluiten dat hij je niet meer volgt. Om dit te bevestigen, ga je naar hun profiel en druk je op de knop Doorgaan met.

Als hij u niet meer volgt, wordt uw volgverzoek verzonden en ziet u dat de knop Volgen verandert in Vereist. Als hij u echter blokkeert, wordt uw volgverzoek onmiddellijk geannuleerd wanneer u het verzendt, waardoor de gewenste knop terugkeert naar Volgen zodra u erop klikt.

6. Zoek gedeelde Instagram-groepsgesprekken

Wanneer iemand je blokkeert op Instagram en deel uitmaakt van een groepschat met jou, geeft Instagram hem of haar de mogelijkheid om de chat te verlaten. Als hij besluit te vertrekken, ontvang je geen meldingen over zijn vertrek, maar zul je merken dat zijn account niet meer zichtbaar is in de groepschat.

Als hij er echter voor kiest om in de groepschat te blijven, kun je nog steeds zijn profiel zien en alle berichten die hij binnen de groepschat verzendt. U kunt op hun berichten reageren door ze te beantwoorden of leuk te vinden.

Als je merkt dat de persoon die je vermoedt actief deelneemt aan de groepschat die je deelt, maar op zijn profiel staat 'Dit account is privé', geeft dit aan dat hij of zij je niet meer volgt of je heeft geblokkeerd.

NB: Zelfs als iemand je blokkeert op Instagram, kun je hem of haar nog steeds een bericht sturen. Hij zal deze berichten echter niet van zijn kant ontvangen. Dus als u iemand een bericht kunt sturen, ga er dan niet vanuit dat u niet bent geblokkeerd.

7. Vermeld en verwijs naar de rekening

Wanneer iemand je blokkeert op Instagram, kun je diegene niet vermelden of taggen in je berichten of reacties. Dit is een andere manier om te weten of iemand je heeft geblokkeerd. Het privé maken van het account heeft echter hetzelfde effect.

Als je iemand of zijn account niet kunt taggen in een Instagram-bericht, zoek dan naar zijn/haar gebruikersnaam of profiel. Als het account bestaat maar je geen berichten kunt zien, is de kans groot dat je bent verbannen.

Instagram geeft je geen melding wanneer iemand je op het platform blokkeert, maar je kunt een aantal eenvoudige methoden gebruiken om dit te controleren. Als u erachter komt dat u bent geblokkeerd door iemand in uw omgeving, vraag hem dan om te kijken of hij/zij u wil deblokkeren.

Als uw relatie met iemand verslechtert, of als hij of zij weigert u te deblokkeren, is het belangrijk om zijn of haar beslissing te respecteren, of u het er nu mee eens bent of niet. Tenslotte: als iemand jou op Instagram blokkeert, wordt die persoon automatisch ook door jou geblokkeerd. Daarom hoef je geen wraak op hem te nemen en hem opnieuw te blokkeren. Je kunt nu bekijken Hoe u kunt voorkomen dat Instagram uw online activiteiten volgt om uw privacy te behouden.

Ga naar de bovenste knop